Eli Anne
Trøndersk matfestival | 25.07.25

Eli Anne Sundset er årets Festivalkokk

Årets Kokk-kadidat, Eli Anne Sundset, er Festivalkokk under Trøndersk Matfestival 2025 og står på scenen hele fredagen for å gi deg et spennende, smakfullt og lærerikt sceneshow.

Eli Anne var Festivalkokk i 2024, sammen med Håvard Werkland og Fredrik Totland. Hun imponerte stort, ikke bare som kokk, men som en levende og dyktig formidler. Det var liten tvil om hvem vi skulle spørre om å være programleder på det splitter nye sceneområdet vårt. Heldigvis var hun like gira som oss, sier Sondre Biltvedt, leder for Trøndersk Matfestival. 

Eli Anne har mye å gjøre nå under oppladningen til Årets Kokk, men hun har heldigvis tatt seg tid til å drive sceneshowet en hel dag på Trøndersk Matfestival. Fredag 1. august vil hele sceneprogrammet bestå av fisk og sjømat, og ledes av Eli Anne som konferansier.  

 Det blir utrolig gøy å drive scenen en hel festivaldag under Trøndersk Matfestival. Jeg har fått frie tøyler til å gjøre det jeg syns er gøy og invitere med gode venner som jeg skal lage et forrykende show sammen med, sier Eli Anne. 

 På scenen har hun invitert med seg spennende kokker som hun har blitt kjent med opp gjennom sin karriere, for å underholde publikum med forskjellige konkurranser, utfordringer og kurs. Sceneprogrammet til Eli Anne starter 12.00 på fredag 1. august. 

Program sceneområde fredag 1. august

12.00 Sjømatdag med Festivalkokken 
Festivalkokk og kandidat til Årets kokk, Eli Anne Sundset, styrer sceneshowet en hel dag med fokus på sjømat, spennende smaker og fantastisk kokkekunst. 

Eli Anne Sundset

Eli Anne Sundset kommer fra Leksvik og jobber til daglig på restaurant Tollbua. Hun har tidligere erfaring fra på To Rom og Kjøkken. I 2023 ble hun kåret til Årets Unge Kokk, og er med det kvalifisert til å konkurrere under Årets Kokk 2025, som vil skje 23. september i Stavanger. 

Eli Anne var også del av teamet til Håvard Werkland da han fikk tredje plass under Bocuse d'Or Europe 2024, som ble arrangert i Trondheim.

12.15 Mystery box kokkelering
Fredrik Totland, Søstrene Karlsen
Hva klarer kokken Fredrik Totland å koke sammen ved hjelp av en kasse med ingredienser som han ikke har sett på forhånd? 

Fredrik Totland

Fredrik Totland kommer fra Sørli i Lierne og jobber til daglig på Søstrene Karlsen, tidligere har han jobbet både på Britannia og Le Bistro. Han var med på laget til Håkon Solbakken under Årets Kokk 2023, og han har vunnet Nordisk mesterskap for kokkelæringer og Asko servering Trondheimscup. 

Fredrik ble interessert i kokkefaget da han var svært ung og fikk sin første kokkejakke allerede som tiåring, og åpnet faktisk en food truck på Lierne som 15-åring. Han har også vært med på å utvikle og er medeier i foodtruck-konseptet LiVERTEN.

13.15 Kokkekamp
Ingrid Aas og Kristoffer Eggan, Kombo
To kokker – samme ingredienser, hvem lager den beste retten under tidspress? En jury plukket fra publikum smaker og bestemmer vinneren. 

Kristoffer Eggan

Kristoffer Eggan startet sin kokkekarriere ved restaurantene Røst og Spontan i Trondheim. En viktig del av hans karriere var gjenåpningen av det legendariske Britannia Hotel og Speilsalen, hvor han var en sentral del av teamet som jobbet mot en Michelin-stjerne.   

Etter dette har han jobbet på utenlandske Michelin-restauranter som Frantzéns og Sushi Sho. Tilbake i Trondheim har han vært en sentral bidragsyter til åpningen av Tollbua og i dag finner du ham som kjøkkensjef på Kombo Restaurant.

Ingrid Aas

Ingrid Aas kommer fra Steinkjer, og jobber til daglig hos Kombo Restaurant. Hun startet karieren som lærling hos Britannia Hotel og har etter det jobbet på Spontan Vinbar/ Saga Restaurant. 

I tillegg har hun vært med i diverse konkurranser gjennom lærlingtiden, i tillegg til at hun har vært med som dommer i lærlingkonkurranser etter hun ble faglært.

14.15 Spis mer fisk!
Thorvald Nørsett, Skjolden Hotel
Fisk er blant Norges aller viktigste råvarer, i tillegg er det sunt og kjempegodt! Thorvald viser deg enkle måter å tilberede gode fiskemåltider i en travel hverdag. 

Thorvald Nørsett

Thorvald Gabestad Nørsett kommer fra Byneset, og jobber til daglig som Sous Chef på Skjolden Hotell. Tidligere har han jobbet på Apostrophe Omakese i Oslo, FAGN og vært lærling hos LeBistro. 

Thorvald ble kåret til Årets kokketalent, under KokkeCampus i 2021, 2. plass i Trondheimscup for lærlinger og Tine Matcup, og har i tillegg vært del av konkurranseteamet til Christoffer Fallet da han stilte til NM i kokkekunst og til Eli Anne Sundsets seier i Årets Unge Kokk.

15.15 (Pause Eli Anne) Fisken som hverdagsmat 
Norcod og Rune Sandø
Kokk Rune Sandø viser oss hvordan han lager den perfekte hverdagsretten med snow cod fra Norcod. Det ikke trenger å være komplisert eller tidkrevende å lage fisk til middag.

16.15 Én råvare – tre smaker
Håkon Solbakk, Speilsalen
Håkon Solbakk blir testet i å lage tre forskjellige retter av samme råvare. En jury blir plukket fra publikum for å bedømme rettene og bestemme hvilken som er den beste. 

Håkon Solbakk

Håkon Solbakk kommer fra Nærøysteine i Nord-Trønderlag og er daglig leder ved Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotel. Han har lang erfaring fra restaurantbransjen, og er tidligere Nordisk mester i kokkekunst, samt medlem av det Norske kokkelandslaget i seks år.   

Solbakks, matfilosofi er basert på norske råvarer med røtter fra det nordiske kjøkken, med impulser fra både fransk og Japansk gastronomi.) 

17.15 Smakebit til Årets kokk
Eli Anne Sundset og commis Ivar Follinglo Moe
Det skal mye øving til for å delta i Årets kokk, Eli Anne og Ivar viser oss sine fantastiske ferdigheter og hva de har lært i opptrappingen til Norges tøffeste kokkekonkurranse.

Aktuelt