IMG 1404 2
Trøndersk matfestival | 25.06.25

De nominerte til Årets Produkt 2025

I løpet av en dag fikk 12 jurymedlemmer smake seg gjennom over 110 produkter som er blitt sendt inn for å konkurrere om den gjeve tittelen Årets Produkt under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Juryen består, som alltid av fagfolk fra restaurant og serveringsbransjen i Trondheim.  

I løpet av en dag fikk 12 jurymedlemmer smake seg gjennom over 110 produkter som er blitt sendt inn for å konkurrere om den gjeve tittelen Årets Produkt under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Juryen består, som alltid av fagfolk fra restaurant og serveringsbransjen i Trondheim.  

I år har vi åpnet for to nye kategorier: vi har valgt å splitte drikkekategorien i to slik at juryen nå vurderte drikke med alkohol og drikke uten alkohol i egne kategorier.  

Den andre nye kategorien var «Åpen Kategori» - som ble laget for å dekke produkter som ikke naturlig faller innunder de allerede eksisterende kategoriene.  

I hver kategori er det tre nominerte som nå har mulighet til å vinne tittelen Årets Produkt. Vinnerne kåres og offentliggjøres dagen før Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen åpner, 30. juli 2025.  

 

De nominerte i hver kategori er: 

Sjømat:  

Garnvik AS med produktet: Garnvik Røkt Ørret 

Grande Sjømat AS med produktet: Røkt seifilet  

Rørvik Fiskemat AS med produktet: Helrøkt Røye fra Blåfjell 

 

Bakst:  

Tyldum Gårdsbakeri med produktet: Tyllroser 

Stokkøy Bakeri AS med produktet: Quiche m/løk og ost 

Stokkøy Bakeri AS med produktet: Surdeigsbrød med løk og urter 

 

Søtt:  

Jentene på Tunet - Chocolatier med produktet: Selburose 

Fru Nelik AS med produktet: Rabis 

Fru Nelik AS med produktet: Lakrisbomber 

 

Årets nyhet:  

Jentene på Tunet - Chocolatier med produktet: Selburose 

Dalpro AS med produktet: Hjorteburger med kongeost  

Rørvik Fiskemat AS med produktet: Helrøkt Røye fra Blåfjell 

 

Meieri: 

Hitra gårdsmat med produktet: Hitra blå 

Hitra gårdsmat med produket: Grusomme blå 

Hitra gårdsmat med produket: Ung grotteost 


Kjøtt:  

Rørosrein AS med produktet: Tørket kjøtt lettrøkt 

Stensaas Reinsdyrslakteri med produktet: Souvas - Røkt reinsdyrskav 

Stensaas Reinsdyrslakteri med produktet: Reinsdyr Culotte 

 

Alkoholfri drikke:  

Inderøy Mosteri med produktet: Milepæl 

Inderøy Mosteri med produktet: Discovery Eplemost 

Inderøy Mosteri med produktet: Asfari Eplemost 

 

Alkoholholdig drikke: 

Inderøy Brenneri med produktet: VM Aquavit 

Galåvolden Gård AS med produktet: Røros Eggelikør 

Monkey Brew med produktet: Kepler Bayer  

 

Matgave:  

Jentene på Tunet - Chocolatier med produktet: Selburose 

Garnvik AS med produktet: Garnvik Gavepose 

Smaker fra Øyriket AS med gavekassen: Harvest of the Islands 

 

Økologisk:  

Eggen Gardsysteri AS med produktet: Fjellblå 

Hitra gårdsmat med produktet: Kongeost 

Hitra gårdsmat med produktet: Gammel Ungkaren 

 

Åpen kategori:  

Walberg selskapsmat med produktet: Bakt potet fra Skatval med helgrillet soppgris fra Verdal 

Garnvik AS med produktet: Garnvik tørrmodnet røkt laks 

Sæterstad Gård AS med produktet: Raket fjellrøye 

 

 

Tusen takk til alle jurymedlemmer for god innsats:

Sigve Eliassen, Googoosh Rohani, Tor Nilsen, Fredrik Totland, Håkon Solbakk, Lisbeth Størvold, Thomas Andersen, Trond Åm, Ingrid Aas, Martin Trana Flak, Eskil Hildonen og Lars L. Paulsen

 

Aktuelt