Mer%c3%a5ker%20Linn%20Hansen%20Kirkebyfjellet.png (1)
Opplevelser | 23.02.21

Blid som ei sol på Kirkebyfjellet i Meråker

Er du glad i gode skiforhold og deilig mat? Da kan du trygt dra til Meråker.

- Går det bra? Her er fersk bakst fra kjøkkenet!

En smilende Linn Hansen kommer med rykende ferske skolebrød. Hun er daglig leder hos Kirkebyfjellet Konferansesenter og vil se om de nyankomne gjestene, som skal bo på en av hyttene for selvhushold, har det bra. Det er fem hytter for selvhushold og de ligger like ved alpinbakken til Meråker Alpinsenter

Her finner du flere overnattingssteder i Meråker

- Det er fullbooket i vinterferien, og det er mange henvendelser fortsatt. Det gleder oss å se så mange blide og fornøyde fjes, som kan feriere trygt på hyttene. De som ønsker får restaurantmattilbud på hyttene. Hver fredag kan de for eksempel bestille taco. Med lokalt kjøtt av lam, okse eller svin. Dette marineres med ulike sorter chili og langtidsstekes. Tilbehøret er husets fermenterte og krispe salat, nydelig ost fra Elvekanten ysteri, Gammel Erik, vår egen chilimajones og mye annet godt, sier Linn entusiastisk.

Trøndersk-eksotisk: Kirkebyfjellet byr på Barbacoa-taco, meksikansk taco. Foto: Øyvind Nordal Næss.

 

Ski in - ski out: Like ved skibakken til Meråker Alpinsenter ligger Kirkebyfjellet Konferansesenter, som også har fem hytter til selshushold de leier ut. Her er det bare å spenne på seg skiene rett utenfor døra og det er mulig å bestille restaurantmat til hyttene med mange gode lokale smaker. Foto: Silje Kolaas

Midt i matfatet

Med fjellet og matprodusenter like i nærheten har Kirkebyfjellet god tilgang på lokale råvarer.

- Vi byr på lokal og ekte mat fra stolte småskalaprodusenter, som har dyrevelferd og sunn drift i fokus. Vi serverer gjerne fjellfisk fra de gode fjellvatna i Meråker, og Trøndelagkystens beste skalldyr. Lokalt kjøtt av elg, rein, storfe, svin, rype og annen skogsfugl, og for ikke å glemme sau og lam, sier Linn og forteller at i sesongen har de også bær i bøtter og spann, sopp, ureiste grønnsaker og urter fra Meråker Fjellhage.

- Vi anbefaler alle å stikke innom Fagerlia Matstasjon. Her selger vi fersk bakst og mange gode lokale matvarer. Matstasjonen er selvbetjent og du finner den på veg opp til alpinbakken, hyttefeltet eller Kirkebyfjellet, sier Linn, og haster videre for å se om gjester som er på veg til skibakken i sola. 

Fagerlia Matstasjon: Den selvbetjente lokalmatbutikken i Meråker finner du like ved vegen når du kjører opp til Meråker Alpinsenter eller Kirkebyfjellet Konferansesenter. Den eies og drives av Meråker Fjellhage som produserer grønnsaker og urter. Her finner du mange gode lokale råvarer og fersk bakst. 

 

Skiløyper i verdensklasse

Kirkebyfjellet konferansesenter og Meråker Alpinsenter er verdt en tur for deg som er glad i god mat og gode skiforhold. Stedet ligger 80 km fra Trondheim, 140 km fra Steinkjer, 560 km fra Oslo og 25 km fra svenskegrensa ved Storlien. 

Meråker er en destinasjon enten du kjører alpint, snowboard, langrenn eller telemark. Til og med paragliding og kiting!

Ski-eldorado i Fagerlia. Foto: Lene Mari Prøven.

Her finner du milevis med preparerte skiløyper i verdensklasse, og er du riktig heldig kan du treffe verdenseliten i disse løypene. Det er heller ikke usannsynlig at du kan møte på gamle helter som Frode Estil eller Petter Northug og Emil Iversen.

Familievennlig alpinbakke

Alpinbakken byr også på 13 preparerte nedfarter i forskjellige vanskelighetsgrader. høydeforskjellen i anlegget er 440 m og lengste nedfart er 2400 m. Terrengparken er på 700 m og inneholder 2 bigjumps og 7 rails.

Mektig natur i Meråker: Det er kaldt, men sola varmer og naturen viser seg fra sin beste side. Meråker Alpinsenter byr på nedoverski, bortoverski og skikurs. Alpinbakken har alle vanskelighetsgrader og passer fint for en familie. Hit er det mulig å dra på både dagstur, helgetur og ferietur. Like ved skibakken er det også stor utbygging av hytter. Foto: Silje Kolaas.

Se Opplev Trøndelag sin oversikt over skisteder i Trøndelag

 

Barneområdet er gratis og for alle, men spesielt rettet mot mindre barn. Her finnes to barneskitau, de syv dverger og noen andre elementer der barna kan svinge seg gjennom i lek og skilæring. Barneområdet har også en mini terrengpark der barna kan hoppe og prøve minirails.

Familievennlig alpinsenter: Pause? Et sosialt og fint møtepunkt i alpinsenteret er ved solstolene i lavvoen eller på kafeen. Foto: Silje Kolaas.

Å kjenne smaken av stedet du er på

Aktive ferier krever næringsrik mat og kanskje litt enkel tilberedning. Maten er viktig for den gode turopplevelsen og det å prøve lokalprodusert og kortreist mat kan gi opplevelsen en ekstra piff.

 

I Meråker finner du mye god mat produsert lokalt som gleder både store og  små.  Som pølser fra Meråkerkjøtt for eksempel.

Meråkerkjøtt ble etablert i 1954 og produserer alt innen kjøtt, slakt,  ferdigstekte  produkter, pølser, og spekemat.

Mange av oppskriftenede bruker på sine produkterhar vært  med fra starten  av.  Meråkerkjøtt sine produkter finner du over hele Midt-Norge.  Grillpølsene er ekstra  smakfulle. 

Pølse fra Meråkerkjøtt er en fin lunsj etter en økt i alpinbakken. Den består  av 32  prosent svinekjøtt og 27 prosent storfekjøtt, melk, potetmel, vann,  salt, løk,  druesukker, pepper, paprika og krydder. Det er bare å slå seg løs  med tilbehør. Her  ser du salat fra Ytre Viken på Frosta, ketchup, mais, eplebiter og rømmedressing på potetlompe.

 

 

 

 

Ti tips til opplevelser i Meråker og Storlien

Kilnes-kakao og pizza "Drengen"

En varm kakao på iskalde hender er godt. Og den blir ekstra smakfull med melk fra Kilnes gård. Gården ligger ved Hegra, et par mil øst for Stjørdal. Her finner du Norges første melkeautomat. De har også ferdiglaget vaffelrøre og du får kjøpt deres produkter i Fagerlia Matstasjon. I sommerhalvåret har Kilnes åpen gård og du kan rusle rundt og hilse på dyrene. 

Les mer om Kilnes gård som finalist i Det Norske Måltid

Etter en lang dag i bakken er det godt å gjøre matlagingen enkel.  Pizza "Drengen" fra Lillelunden Gårdskjøkken i Stjørdal med kjøttdeig og løk lager seg selv i ovnen, mens varmen sprer seg i kroppen. De har flere typer frossenpizza, som du finner på veg opp til Meråker i lokalmatbutikken Potetrampa. Her får du kjøpt ferske gårdsegg, kvalitetspotet, grønnsaker, meieriprodukter, pizza, juice, bakst, kaffe, saft, honning, frossenmat, fiskemat, sjokolade, grillmat, julebakst, gaveartikler og mye mer.

God tur og vel bekomme!


 

 

Aktuelt