Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Første dag på Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen er godt i gang og sultne festvalgåere fyller gatene i Trondheim sentrum. Fire personer har hatt en helt spesiell jobb å gjøre de første timene, nemlig å gå gjennom alle standene og vurdere hvem som er best.
En jury bestående av Rolv Magne Dahl (Trøndelag Fylkeskommune), Atle Silfvenius (Fagtrykk), Maria Børset (SpareBank 1 SMN) og Belinda Reitan (Norsk Kylling) har vurdert profilering, sørvis, hygiene og helhet.
Det ble delt ut to priser for Årets Stand, én for beste blant enkeltutstillere og én pris for beste region i sin helhet. Tidligere har det bare blitt delt ut for region, endringen ble gjort for å kunne sette fokus på de enkeltutstillerne som legger inn ekstra stor innsats i sin stand.
Årets Stand Enkeltutstiller:
Juryens begrunnelse:
– Vi har hatt de samme kriteriene i vår vurdering av enkeltutstiller: profilering, sørvis, hygiene og helhet. Grunnen til at vi også deler ut Årets Stand til en enkeltutstiller er for å sette fokus på noen som har lagt inn et ekstra støt for å gi de besøkende en god opplevelse.
– I vår vurdering har vi kommet frem til tre utstillere som virkelig har gjort alt de kan, både designmessig og i sørvisgrad for å imponere oss, og de tre vi har nominert er: SalMar, Norsk Kylling og Noe i Gjære.
– Vinneren er den utstilleren som vi synes har fått frem sin profilering, men fremdeles har ivaretatt miljø, for å gi en fantastisk helhet på sin stand. Betjeningen var likt kledd og like blid, de viste fantastisk engasjement, og har til og med tilrettelagt for barn.
– Enkeltutstilleren har perfeksjonert balansen mellom tydelig profilering, men samtidig at “less is more”, noe som har skapt et utrolig pent og gjennomført uttrykk av et nydelig kystmiljø.
– Vinneren av Årets Stand Enkeltutstiller er: SalMar.
Årets Stand Region
– Vi har hatt en svært vanskelig jobb med å vurdere de forskjellige regionene opp mot hverandre da de fleste teltene har helt forskjellig uttrykk, men samtidig så sterkt får frem historien og mangfoldet til sin region.
– Vi har vurdert basert på både profilering, sørvis, hygiene og helhet, og etter noen vanskelige timer med vurdering var det tre regioner som sto aller høyest blant oss i år, disse var regionene Frosta, Inderøy og Orkland.
– Vinneren ble den som var hakket bedre enn resten på helhet. Denne regionen har skjønt at selv om designet er gjennomgående i hele teltet, kommer hver utstiller frem med sitt navn og uttrykk.
– Denne regionen var både ren hygienisk sett, men også i sitt design. Det er et rent og estetisk design, som fremdeles får frem hver enkelt merkevare.
– Utstillerne var fantastisk vertskap og hadde svært høy grad av service. Alle i regionen så ut som de elsket å stå der for å representere både seg selv og sin region, og det har de rett i å gjøre.
– Vinneren av Årets Stand for Region er: Inderøy.
Bilder av vinneren finnes på Oi!s Flickr-konto og kan brukes i omtale om Trøndersk Matfestival mot kreditering. Krediteres: Oi! Mat og drikke/Fotografens navn.
Lenke til Flickr-konto