Bryggerifestival Årets Bryggeri

Bryggeri 2025

Årets Bryggeri er klare!

Bryggerifestivalen 2025 samler det beste av norsk og internasjonal bryggerikunst - med et ekstra sterkt fokus på Trøndelag og Midt-Norge. I år stiller hele 11 trønderske bryggerier, klare til å servere lokale favoritter og unike smaker. I tillegg får vi besøk fra flere spennende bryggerier fra andre deler av landet, blant annet Rogaland, Vestland og Troms. Festivalen byr også på et internasjonalt innslag med gjestebryggerier fra Storbritannia, Kroatia og Nederland, som tar med seg sin egen stil og særpreg til festivalen. Klikk deg inn på hvert bryggeri for å lese mer om dem og hva de tar med seg til Trondheim!

 

Austmann Bryggeri

Austmann ble i 2013 etablert av de tre kompisene Vinko, Anders og Thomas, og er et bryggeri som drives av eventyrlyst, utforskning av smaker og fokus på kvalitet. Bryggeriet ligger på Sluppen i Trondheim og har både fabrikkutsalg og taproom.

Les mer

BEAK

Beak startet som et nomadisk prosjekt ledet av mat- og drikkejournalist Daniel Tapper. Nå er Beak basert i Lewes, East Sussex, hvor de driver et prisbelønt taproom og street food-utsalg. Bryggeriet er kjent for sine humledrevne IPAs, men tilbyr også et bredt utvalg av øl, fra klare pilsnere til rike imperial stouts.

Les mer

Berentsens Brygghus

Berentsens Brygghus ble etablert i 1895 og ligger i Egersund sør for Stavanger. Det brygges alt fra tradisjonelle pilsnere til kreative øl, samt sider og andre brygg med og uten alkohol. 

Les mer

Bryggeriet Frøya

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo brygges øl som hyller kystkulturen. Navnene på bryggene er tatt fra mytologiske figurer og sagn fra de store hav. Ølet brygges på Trøndelags beste vann og med tålmodig håndverk.

Les mer

Bygland Bryggeri

Midt i vakre Setesdal viderefører Bygland Bryggeri gamle norske bryggetradisjoner. Med stolthet og respekt for håndverket skaper de unike øl som bringer smaken av tradisjonelt gårdsbrygg inn i vår tid. Hos Bygland handler det om innovasjon med tradisjon.

Les mer

Bådin

Bådin ble stiftet 2012 av seks kompiser med lidenskap for godt øl, og fokuserer på balanserte øl inspirert av belgiske og amerikanske stiler. Med en klar lokal tilnærming på alt de gjør, både når det gjelder navn på øl, profilering utad og samarbeid med lokale partnere, har de satt Bodø på kartet når det gjelder godt håndverksøl.

Les mer

E.C. Dahls Bryggeri

E.C. Dahls har brygget øl i Trondheim siden 1856 og har en stolt og rik historie å fortelle. Flaggskipet er en viss pils, men siden den storstilte ombygningen i 2016 har bryggeriet lansert godt over 100 nye øl for publikum. På E.C. Dahls på Nyhavna i Trondheim kan du besøke bryggeriet, få omvisning og besøke restauranten.

Les mer

Gardsbrenneriet

I Sandane i Nordfjord holder Gardsbrenneriet til. Her lager de alt fra alkoholfri drikke, sider, likør og brennevin. De har stort fokus på lokale råvarer, og dyrker ulike frukter, grønnsaker og krydder på gården, som de bruker i produktene sine. 

Les mer

Haandbryggeriet

Håndverksøl fra Drammen siden 2005. Brygget på vann fra Glitre og gjerne med nordiske ingredienser som tyttebær, bringebær og tindved.

Les mer

Hogna Brygg

Hogna Brygg holder til på Singsås, en time sør for Trondheim. Her brygger de øl med bryggeutstyr på bærekraftige løsninger, ofte med malt fra Trøndelag, og går etter både tradisjonelle og innovative smaker.

Les mer

Homborsund Bryggeri

Homborsund Bryggeri ligger i Kristiansand, midt på Sørlandet. Bryggeriet ble stiftet i 2017 og har også Qvart Ølkompani under fanen sin. De brygger alt fra alkoholfri øl til belgisk quadrupel og er glad i kombinasjonen av øl og mat.

Les mer

Jopen

Jopen er et bryggeri fra Nederland som kommer til Trondheim for å vise oss sin tradisjonelle Haarlem-brygging. Jopen produserer lidenskapelig flere historiske oppskrifter og nye klassikere. De tror at det finnes et eksepsjonelt håndverksøl der ute med ditt navn på!

Les mer

Klostergården Håndbryggeri

Klostergården Håndbryggeri ligger på den lille øya Tautra midt i Trondheimsfjorden, og på gården kan du både overnatte og spise god mat. Stedet har en sterk historisk forankring til Frostating og klostertradisjonen. Bryggeriet har et eget såinghus hvor de røyker maltet etter gamle vikingtradisjoner.

Les mer

Lervig

Lervig er et uavhengig håndverksbryggeri med base i Stavanger, og brygger mange ulike ølstiler på gode råvarer.

Les mer

Lokal Tap

Lokal Tap - her får du smake brygg fra lokale trønderske bryggeri!

 

 

Les mer

Mjøderiet

Mjøderiet er Norges første mjøderi, skapt av fem ildsjeler fra Bergen. Mjøderiet ønsker å spre kunnskap om mjød - honningvin - og gjenopplive de klassiske stilene og eksperimentere med nye og spennende smaker. De har en fot i den gamle mjødtradisjonen og en i den nye håndverksbryggeri-kulturen.

Les mer

Molo Brew

Molo Brew er en bryggeripub i Ålesund. Her brygger de øl inspirert av musikken de elsker å høre på, og man kan velge mellom faste klassikere og en rekke eksperimentelle øltyper.

Les mer

Monkey Brew

Monkey Brew er et innovativt håndverksbryggeri med base i Trondheim. De lager øl i moderne craft beer-ånd, alt fra IPAs med mye humle og surøl med masse frukt, til fatlagrede imperial stouts og ekte surøl lagret i foeders og på eikefat.

Les mer

Nua Brygghus

Nua Brygghus er Norges sydligste bryggeri og lager håndverksøl i Mandal, Lindesnes kommune. Nua er en av få bryggeri som satser på glutenfritt øl - og dette blir deres første år på Bryggerifestivalen.

Les mer

Nøgne Ø

Nøgne Ø er Norges første håndverksbryggeri og ble grunnlagt i Grimstad i 2002. De jakter etter spennende smaker og ingredienser, og brygger sesongbaserte og eksperimentelle brygg.

Les mer

Pulfer Brewery

Pulfer Brewery kommer til Trondheim fra Kroatia, og har siden 2016 laget øl av topp kvalitet. Som stolte representanter for den uavhengige kroatiske ølscenen, er de dedikert til å bruke de beste råvarene og bygge sterke relasjoner med sine forretningspartnere og lokalsamfunn.

Les mer

Rodebak

Rodebak Gårdsbryggeri holder til på Innset en time sør for Trondheim. Den første som brygget øl her var bestemor. På Rodebak blir det brygget et spekter av øl på egenhentet gjær fra kontinentet, inspirert av belgiske gårdbrukere og europeiske ølfestivaler.

Les mer

RYGR Brygghus

RYGR Brygghus er et mikrobryggeri i Kverneland Næringspark på Jæren, og ble etablert i 2017. De er i 2020 blitt et av de største mikrobryggeriene i landet. Bryggeriet har vært en pådriver for bruk av lokale råvarer i produksjonen, og benytter i stor utstrekning malt fra samme kommune fra Jæren Korn & Malt og havregryn fra Stangeland Mølle.

Les mer

Røros Bryggeri

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk brygger ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene.

Les mer

Schouskjelleren

Schouskjelleren ligger i Oslo, og serverer sitt øl i en atmosfærisk gammel kjeller.

Les mer

Trondhjem Mikrobryggeri

Trondhjem Mikrobryggeri ble etablert i 1998 og var den andre bryggeripuben som startet sin virksomhet i Norge. I år feirer de 25-årsjubileum! Bryggeriet og mikrodestilleriet holder til midt i Trondheim sentrum, og brygger for enhver smak.

Les mer

Wettre Bryggeri

Wettre er et mikrobryggeri og destilleri med beliggenhet på Søndre Vettre Gård i Asker. Her produserer de håndlaget øl av naturlige råvarer, og har en egen pub som heter Kråka.

Les mer

Ølsmia

Ølsmia er en gjeng ølentusiaster som har bygget sitt eget bryggeri fra grunnen av. De startet kommersiell brygging høsten 2015, og holder til i Oslo.

Les mer

ØX

Under Frati på Torvet ligger Øx Tap Room, i en nesten 300 år gammel hvelvkjeller med masse historie i veggene. Her har de bryggeri og destilleri. De brygger mest klassiske stilarter som passer til menyen i restauranten, men leker også med eikefatlagring og andre ting.

Les mer

Gulating - Alkoholfritt

Tommy Holen Helland fra Gulating Byhaven stiller med alkoholfritt brygg. Her finner du både alkoholfri pils og IPA, samt perlende drikker med blåbær, rabarbra, nype og mange andre leskende smaker.

Les mer