Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Den siste lørdagen i hver måned inviterer Bårdshaug Herregård til Afternoon Tea i herregårdens historiske stuer. Her kan du lære mer om denne britiske tradisjonen som Dronning Maud hadde med seg til slottet i 1905 og som Christian Thams videreførte gjennom sine teselskap på Bårdshaug Herregård. Dagens vertskap ved Bårdshaug Herregård viderefører denne britiske tradisjonen når vi inviterer inn til vår faste Afternoon Tea-servering i de historiske herregårdsstuene, den siste lørdagen i hver måned (foruten om i juli og i desember måned) fra kl. 13.00 til kl. 16.00, med siste bordsetning kl. 14.00. Vi ønsker å løfte matopplevelsen til historiske høyder for våre gjester, og tilbyr dermed vår egen lokalmatvri på denne klassiske serveringen, der de lokale smakene endrer seg i takt med naturens puls og sesongens råvaretilgang. Fylte fingersandwicher, nybakte scones med rørt syltetøy og fersk rømme, hjemmebakte terter, kaker og søtsaker er alltid å finne på vår Afternoon Tea, uavhengig av sesong. Bårdshaug Herregård har i nyere tid inngått et samarbeid med Gravraak Teateliér om servering av deres utstøkte teer under vår Afternoon Tea. Gravraak Teateliér er et verksted i Trondheim, der Master Tea Blender Hanne Charlotte Heggberget blander te med kunnskap og omtanke, i samarbeid med te-bønder og te-mestere verden rundt, gjerne ispedd ville trønderske vekster. Se menyen og les mer om arrangementet her: www.baardshaug.no/afternoon-tea/ Vil du løfte opplevelsen til nye høyder? Oppgrader gjerne din Afternoon Tea-opplevelse med en overnatting i ett av våre historiske værelser i herregården eller i et av våre nyere værelser i den moderne hotellbygningen. Dersom du bestiller Afternoon Tea for to eller flere, gir vi deg 15% rabatt på din overnatting i forbindelse med din Afternoon Tea reservasjon. Reserver bord og bestill din Afternoon Tea opplevelse på e-post post@baardshaug.no eller på telefon 72 47 99 00. Vi ønsker å tilrettelegge for allergier og intoleranser på best mulig vis for våre Afternoon Tea gjester, og ber derfor at matallergier opplyses om ved reservasjon eller senest på post@baardshaug.no et døgn før arrangementsstart.
august
30
lør.
13:00 - 16:00
Hos Bårdshaug Herregård får du vakre, historiske rammer rundt ditt besøk. Sov, spis og drikk godt.
november
1
18:30 - 22:30
Viltaften på Bårdshaug Herregård: Trøndelags beste råvarer, kortreist og sesongbasert. En unik matopplevelse med historisk atmosfære.
juli
ons.
09:00 - 15:30
En urolig verden med krig og tollmurer gjør at vi må produsere mer av maten vi spiser. Selvforsyninga skal opp til minimum 50% innen 2030 sier totalberedskapskommisjonen. Det skal vi få til.
19:00 - 23:00
31
tor.
12:00 - 13:00
Eva Nordfjell fra Rørosrein tilhører en sørsamisk reindriftsfamilie med base i Røros. Familien er en del av en sijte, som er flere samiske familier som i fellesskap forvalter store reinflokker.
14:00 - 15:00
Norsk eplesider har vært i en voldsom utvikling og vekst i mange år, og nå begynner produksjonen også å ta fart i Trøndelag!
14:00 - 16:00
Velkommen til en lunsjopplevelse utenom det vanlige – der smak, historie og fellesskap møtes ved langbordet langs Nidelven.