Jim Andre Stene Trøndelag Sankeri Foto: ML

Spiselige ville vekster

Kursholder: Jim André Stene, Trøndelag Sankeri

Tid: Fredag 4. august kl. 13:00

Sted: Britannia Hotel 

Pris: 350 + avg. 

BILLETTER


Bli med Jim André Stene ved Trøndelag Sankeri på en smaksreise i Trøndelags ville vekster. Han tar med seg det som er i sesong, og forteller om de mange blomstene, spirene, urtene, konglene, røttene, bladene, som med sine ulike smaksprofiler havner opp på Michelin-tallerkener både i Trondheim og Oslo. 

Hvilke blader kan man spise istedenfor butikkjøpt salat? Og hvilke syre-blader kan ha samme nytteverdi som sitron? Har vi andre eksotisk-smakende planter i de trønderske skoger og fjærekanter som kan erstatte importerte planter og krydder fra fjerne strøk? 

Jim André Stene vil vise fram verdenen av ville vekster. Forbered deg på en smaksreise utenom det vanlige.  

Om kursholderen

Jim André Stene hoppet av jobben som salgssjef innen IT og startet Trøndelag Sankeri våren 2019. Han er soppsakkyndig og en ekspert innen spiselige ville vekster i Trøndelag. Han er på jobb med kurv og saks, og sanker sopp og planter som leveres til restauranter i Oslo og Trondheim, blant annet Britannia Hotells Speilsalen. Han har også vært med på å forme og sanke urter til Gjefsjøakevitten, som ble utsolgt fra Vinmonopolets hyller da den ble lansert. 

I fjor ble han nominert til Matprisen, og filmen Wild Farmer som handler om ‘villbonden Jim’ vant i kategorien New Food Trends på Menu Food Festival. Han leverer råvarer til Villbrygg, som vant Beste Alkoholfrie Brygg hos Hanen. Nå holder han på å lage Jim Gin, som blir en ‘ur-gin’ kun destillert på vekster som har vokst i Norge i 2000 år.