– Inspirerende og lærerikt!

Anne Grete Walaunet fra museet Norveg er storfornøyd etter de første dagene av Grüne Woche, verdens største landbruks- og matmesse i Berlin.

– Det er så artig å være med, og jeg er fryktelig kry over å representere Namdalen og Trøndelag på stand, sier Walaunet. – Vi har med kveite og elg på menyen som kokkene tilbereder til publikum. I tillegg har vi med røkt laks fra Rørvik Fisk som vi selger i pakker, og de er veldig populæ Det har gått unna mye allerede etter tre dager.

Tyskerne er interessert i Norge, forteller Walaunet. – Mange har vært i Norge og har et godt inntrykk av landet og oss som bor der. Vi har med mat som de kan smake på, forteller hvor maten kommer fra og hva man kan oppleve hos oss, sier Walaunet.

Men å få tyskerne til Norge, er ikke det eneste målet med messen. – En veldig viktig del av å være med på messen er å bli kjent med de andre deltagerne fra Trøndelag, forteller Walaunet. – Vi framsnakker hele Trøndelag, og blir godt kjent med hverandres hjemsteder og hvilke muligheter som fins. Namdalen er en av 7 matdestinasjoner i Trøndelag, sammen med Innherred, Trondheim, Fosen, Hitra/Frøya, Oppdal og Røros. I tillegg er det jo stand fra Fjell Norge og Fjord Norge også, så her er det mange potensielle samarbeidspartnere og nettverk som er flott å bli en del av. Veldig inspirerende og lærerikt!, sier Walaunet som skal stå på stand til tirsdag. Da kommer Paula Hartmann fra Lierne som skal stå ut messa som varer til 28. Januar.

2018-01-23T11:24:16+00:00