Årets produkt 2018-10-17T14:09:54+00:00

Trøndersk Matfestival kårer årets produkt

Årets Produkt 2018: Fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård. Foto Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Trøndersk lokalmat er i verdensklasse. Dette er råvarer og produkter vi ønsker å løfte, og hvert år kåres vinnerne av de beste produktene i sju kategorier på Trøndersk Matfestival. Nivået blant de påmeldte er vært skyhøyt, og preges av kvalitet, kreativitet og mangfold. Trøndelag har mye å by på!

Kvalitet i verdensklasse blant årets produkter

August 2nd, 2018|Comments Off on Kvalitet i verdensklasse blant årets produkter

Vinnerne av de beste produktene i sju kategorier er nå kåret på Trøndersk Matfestival. Nivået blant de påmeldte har vært skyhøyt, og preget av kvalitet, kreativitet og mangfold. Trøndelag har mye å by på! [...]

Årets produkter 2017

August 2nd, 2017|Comments Off on Årets produkter 2017

Noe av det mest spennende med Trøndersk matfestival er å gå seg vill i mylderet av utstillere med hver sine utsøkte kvalitetsprodukter. Likevel er det noen produsenter som skiller seg ut i mengden. Vi [...]

Årets produkt 2018

Karoline Storflor fra Kilnes Gård og Carlos Helguera fra Elvekanten Ysteri vant hver sin gjeve pris under Trøndersk Matfestival 2018. Helguera fikk prisen for årets meieriproduk – osten Gammel-Erik, mens Storflor mottok prisen for årets produkt – fersk gårdsmelk fra Kilnes Gård. Her forteller de om det å vinne og om slitet som må til.

Kategorier Årets produkt

Årets nykommer: Produkter som ikke har vært presentert på Trøndersk Matfestival tidligere, og kun vært i markedet inntil 1 år.

Årets økologiske produkt: Råvare eller foredlet produkt framstilt økologisk.

Årets sjømatprodukt: Råvare eller foredlet produkt av alle typer sjømat, villfanget eller oppdrett, fra saltvann og ferskvann, både hel og stykningsdeler.

Årets kjøttprodukt
: Råvare eller foredlet produkt av av bufe (produksjonsdyr og andre nyttedyr), fugl, fjærkre og vilt, både hel og stykningsdeler.

Årets meieriprodukt
: Råvare eller foredlet produkt av melk.

Årets bakst og kornprodukt: 
Alle typer bakst og kornprodukt.

Årets grønnsaksprodukt
: Råvare eller foredlet produkt av grønnsaker, frukt eller bær.

Årets produkt annet
: Sjokolade, saft og annet.